Нұр-Сұлтан
Қазір
9
Ертең
8
USD
444
-0.47
EUR
475
+0.97
RUB
4.8
+0.04

Пиязды “супер өнім” деп атады

Milliyet Түрік басылымы пиязды “ғажайып әкелетін” “супер өнім” деп атады, деп хабарлайды РИА Новости. Пияз сүйек тығыздығын арттырады, бұған бірқатар зерттеулердің нәтижелері дәлел бола алады. Бір ай бойы пиязды күнделікті тұтыну сүйек тығыздығын 5% арттырады.

Сондай-ақ, пияз холестеринді төмендетеді, бұл жүрек-қан тамырлары ауруларының пайда болу қаупін азайтады және жүрек денсаулығын қамтамасыз етеді. Сонымен қатар, бұл көкөністі жеу ас қорытуды жақсартады.

“Сонымен қатар, бұл өнім ішекте “пайдалы бактериялардың” пайда болуына ықпал етеді, бұл ас қорыту процесіне оң әсер етеді”, — деп түсіндіреді басылым.

Құрамындағы 25 түрлі антиоксиданттардың арқасында пияз дене жасушаларының зақымдануын болдырмау сияқты пайдалы қасиетке ие.

Аузындағы зиянды бактерияларды өлтіру арқылы көкөніс ауыз қуысының гигиенасын табиғи түрде қамтамасыз етеді.

“Оның микробқа қарсы қасиеттері тістерді нығайтуға көмектеседі. Пияздың құрамында “кверцетин” бар — катарактамен күресетін және көзге өте пайдалы зат”, — деп жазады Миллиет.

Мақала авторы атап өткендей, зерттеулер пияздың ұйқы сапасын жақсарту қабілетін анықтады.

“Пияздың құрамында ішек денсаулығын сақтайтын және сонымен бірге стрессті жеңілдететін талшықтар бар”, – дейді ол.

Жоғарыда аталған пайдалы қасиеттерден басқа, бұл көкөніс жас ұлғаюына байланысты өзгерістермен күресуге көмектеседі.

Серіктестер жаңалықтары
© «365 Info», 2014–2024 info@365info.kz, +7 (727) 350-61-36
050013, ҚР, Алматы қ., «Керемет» ықшамауданы, 7 үй, 39 корпус, 472 кеңсе
Қате байқасаңыз, оны белгілеп Ctrl+Enter басыңыз