Ғалымдар тіс пастасы мен сағыз құрамында кездесетін диоксид титанның обыр дертін қоздыратын канцероген екендігін болжады.
Франция мен Люксембург гастроэнтеролог мамандарытіс пастасы мен сағызда кездесетін E171 (диоксид титан) тамақ қоспа бояғышының қауіпті екенін ескертеді деп жазады The Independent.
Ғалымдар кесіп қорытынды шығаруға асықпайды, алайда бұл жайынан адамдарға ескерту жасайды. Франция билігі болса, тамақ өндірісінде E171 қоспасының қолданылуы қаншалықты қауіпсіз екенін тексеруге үкім шығарған. Ғалымдар қауіпті деп тапқан қоспа печенье секілді түрлі тәттіде, сағызда, тіс пастасында, күннен қорғайтын кремде қолданылатынын баса айта кетелік.