Халық арасында «по-тайски» деп аталатын ет қуырудың рецепті yvision.kz блог-қауымдастығында пайда болды.
Былай істейді екен:
– хмели сунели
– қызыл бұрыш
– соя соусы
– қызанақ
– киви
20 минут маринадта ұстау керек.
Оған дейін күрішті бөлек пісіресіз.
2. Табаққа май құйып, оны қатты қыздырасыз. Сосын етті салып, қуырасыз. Одан кейін ірі етіп туралған пиязды да табаққа салыңыз. Пиязды етпен бірге тағы қуырып алыңыз, сонда дәмі күшті болады екен.
3. Сары және қызыл болгар бұрышын турап, оны да ет пен пиязға қосасыз.
Аздап уксус пен қант салып қойыңыз.
4. Содан кейін қуырдағыңызға орташа етіп туралған қияр қосып, тағы 5 минут қуырыңыз.
Болды, осымен дайын болады. Жарты сағатта жасауға болатын тамақ екен.
Ал, асыңыз дәмді болсын.