Нұр-Сұлтан
Қазір
22
Ертең
16
USD
448
-1.49
EUR
478
-0.38
RUB
4.76
0.00

Қазақстанда қауын-қарбыздың таза пісетін уақыты – шілденің ортасы

167

Екіншінден, жемісті сатып аларда оған мұқият қарап алыңыз. Жеміс жарылған не майысқан болмауы керек.

Үшіншіден, піскен қарбызды түртіп көргенде жаңғырған дыбыс болады. Ал, қарбызды жоғарыдан, төменнен сәл қысқанда жарылып кетсе, онда піскен деген сөз.

Төртіншіден, әр қарбыздың жанында жатқан ізі болады. Егер қарбызды піспей тұрып жинап алса, онда оның ізі ақ, ал піскенде жинаса ізі сары болады.

Бесіншіден, қарбыздардың да аталығы мен аналығы болады. Аталығының жоғары жағында бұйраланған құйрығы болады. Әрі көлемі үлкен келеді. Ал, аналығы кішілеу болады. Аталықтарынан қарағанда аналығы дәмдірек болады.

Серіктестер жаңалықтары
© «365 Info», 2014–2024 info@365info.kz, +7 (727) 350-61-36
050013, ҚР, Алматы қ., «Керемет» ықшамауданы, 7 үй, 39 корпус, 472 кеңсе
Қате байқасаңыз, оны белгілеп Ctrl+Enter басыңыз